© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
Plèkmuziek
Den Venetiaen Hoegaarden (09-08-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: Boogie Beasts
info club:
Den Venetiaen

© Rootsville 2024


Donderdagavond in augustus aan den Venetiaen te Hoegaarden dat betekent 'Plèkmuziek'. Place to Be is het plein voor dat iconische café van Hoegaarden met als podium de achthoekige muziekkiosk van deze gemeente. Een realisatie die tot stand kwam in 1898 door toedoen van Arthur Putzeys de voormalige burgemeester van Hoegaarden. Een constructie met als spotlight aan het plafond een moderne designluchter.

Het is al de tweede donderdag dat de 'Plèkmuziek hier zijn toevlucht vindt deze maand. De eerste keer had ik een afspraak met de 'Belgian Cats' maar vanavond met als headliner de 'Boogie Beasts'. Je kan het als een unicum bekijken dat de 'Boogie Beasts' hier vanavond aantreden in het dorp waar het Belgisch witbier 'Witte Hoegaarden' wordt gebrouwen. Daarbij zitten we hier pal op de taalgrens voor deze uit 2 Vlaamse en 2 Waalse muzikanten bestaande band. Een formatie die steeds waar ze aantreden de aanwezigen in beweging komen te zetten.

10.30PM en bij Marvin Gaye zou het nu klinken van 'Let's Get It On'. Nog eerste aan de achterkant van de kiosk vlug nog een welgemeende 'Cheers' met 'den Toots' van 'Den Venetiaen' waarna Jan Jaspers, Patrick Louis, Lord Benardo en Gert Servaes het podium komen te beklimmen. 'Save Me' is hun opener en op de vraag van Jan worden de tafeltjes wat naar voren gebracht en raken de youngsters uit Hoegaarden en omstreken al meteen in extase.

Mede door de vuurrode spots zou het volgende nummer eens kunnen zijn 'I Am The God Of Hell Fire' maar deze 'Boogie Beasts' houden het bij hun nieuwste single 'Love Chase' uit hun eerder dit jaar verschenen album 'Neon Skies & Different Hights'. Deze 'Boogie Beasts' zijn een formatie die zowel jongeren als het oudere publiek weten aan te spreken en zodoende valt hun muziek hier bij iedereen in de smaak.

Hun haast demonische ritmes doen de klokken van de 'Sint-Gorgoniuskerk' hier met verstomming zwijgen en daar maken die duivelse harmonica grooves van 'Lord Benardo' zeker deel van uit. Met vijf full CD's en één EP op hun conto is het voor dit boogie gezelschap 'a peace of cake' om met eigen werk uit te pakken zoals ook 'Devil's Cup' uit hun laatste boreling.

Met 'Howl' zitten we bij één van hun klassiekers eentje dat je kan terugvinden op hun in 2021 uitgebracht album 'Love Me Some'. Met 'Bring It On' het hetzelfde album worden de bezoekers van deze 'Plèkmuziek' nogmaals opgepept en nemen hun boogie grooves zowat gans Hoegaarden in. 'Give Me A Sign' uit 'Neon Skies & Different Hights' moet zowat de laatste aanloop zijn voor het einde dit geweldig feestje van deze 'Boogie Beasts'.

Met 'Like A Snake' weten de Hoegaardiers het nu allemaal, de 'Boogie Beasts Were in Da House' en dat zullen ze hier geweten hebben op deze donderdagavond van hun 'Plèkmuziek'.